Kartanon emäntä

Merilän Kartanon toiminta sai alkunsa, kun päärakennus jäi tyhjilleen ja sitä alettiin kysyä erilaisiin tilaisuuksiin ja leireihin. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun kartano herätti kiinnostusta matkailu- ja vierailukohteena, sillä reilu sata vuotta aikaisemmin se otti vastaan ensimmäiset koskivenematkailijat. Ihmisten kysynnän, historian ja oman vision inspiroimana Kaisu Merilä sai ajatuksen mahdollisen yritystoiminnan aloittamisesta.

Vuodesta 1993 lähtien vuoden 2015 alkuun saakka Merilän Kartanon emäntänä ja yrittäjänä toimi Kaisu Merilä. Hän rakensi Merilän Kartanosta sen juhlapalvelu- ja matkailukohteen, joka paikka on tänä päivänä. Yrittäjänä olemisen lisäksi Kaisu oli kolmen lapsen äiti, vaimo ja kauppatieteiden maisteri. Lisäksi hän toimi maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtajana ja kunnanvaltuutettuna. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen oli Kaisulle tärkeää. Merilän Kartanon liiketoiminnassa hän pystyi toteuttamaan hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen liittyviä arvojaan.

Kaisulle oli alusta alkaen tärkeää, että kaikki ruoat tehtiin itse Merilän kartanolla. Tätä perinnettä vaalitaan edelleen. Valmisruokia ei ole käytetty ja raaka-aineet on pyritty löytämään paikallisilta tuottajilta – jo kauan ennen kuin lähiruoasta tuli muodikasta. Herkullisella, puhtaan makuisella ruoalla on aina tavoiteltu tyytyväisiä asiakkaita. Asiakastyytyväisyyteen kiinnitetään huomiota aina ihmisten kohtaamisessa, sillä jokainen asiakaspalvelutilanne aloitetaan puhtaalta pöydältä.

Uudestaan palaavat tyytyväiset asiakkaat olivat jo Kaisulle paras palkinto työstä. Matkailuyrittäjän arkeen kuuluu monenlaista työtä, joka vaihtelee päivittäisistä rutiineista laajempien suuntaviivojen vetämiseen. Kaisu onnistui laajentamaan tarjoamiensa palveluiden määrää löytämällä useita arvokkaita yhteistyökumppaneita.

Tulevaisuutta ajatellen, kartanolla haaveillaan entistä laajemmasta verkostosta ja suunnitellaan uusien salien ja majoituskapasiteetin tehokkaampaa hyödyntämistä.

Merilän kartanolla kunnioitetaan Kaisun tekemää arvokasta ja uutteraa työtä.

Toimintaa jatketaan hänen visioidensa pohjalta.