Metsäkellinta

Kun kokous- tai seminaaripäivienne kanssa linjassa oleva luova hengennostatus ja virkistys olisi paikallaan.

 

Kun kaipaat hyvinvointi-, kokous- tai koulutuspäiviinne metsäluonnon terveysvaikutuksista ammentavaa hengennostatusta ja virkistystä

 

Kokeile metsäkellintää™ ja puuhengitystä®

Metsäkellintä on sellaisten omien taitojen löytämistä ja harjoittamista, joiden avulla metsäluontoa voi tietoisesti käyttää hyvänolon ja terveyden lähteenä. Sopii ihmiselle, jotka haluavat kokeilla ilon, myönteisyyden ja metsäluonnon tarjoamia eväitä oman elämän rakennusaineina ja työhyvinvoinnin ylläpidossa. Puuhengitys puolestaan on luonnonlääketieteellinen terveydenhoitomenetelmä.

Metsäkellinnän luovanleppoisilla harjoitteilla löytyy ja lisääntyy elämänimu. Kellinääreissä  syvennymme metsäkellinnän innostusvirtaa vapauttaviin, virkistystä tuoviin sekä virtaavuutta lisääviin yksinkertaisiin taitoihin. Normaalin päivätajunnan ohittavat hyvänolon harjoitteet antavat oivallisia työkaluja sovellettavaksi omaan arkeen.

Puuhengityskoulussa paneudumme erityisesti omaan henkiseen hyvinvointiin ja saamme eväitä omalle henkiselle kasvupolulle.

Mirja_ForestLoller_power_of_spring (3)Kuva:Mirja Nylander

 

 

Kellinääreissä harjaannumme:

 • käyttämään metsäluontoa apuna oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpidossa,
 • palautumaan vanhoista ja innostumaan uusista tehtävistä,
 • löytämään uusia toimintatapoja ja uusia tulokulmia vanhoihin asioihin ja
 • luomaan arvostavan ja leppoisan tarmokkaan luovuuden ilmapiirin.

 

Ydinteemoina kellinääreissä ovat:

 • yhteinen ja henkilökohtainen virkistyminen metsäluonnon keskellä,
 • omien tietoisuustaitojen virittäminen ympäröivän luonnon avulla,
 • yhteisen ja oman voimaantumisen kokemuksen mahdollistuminen,
 • tietoinen painolastien päästäminen hartioilta ja koko kehosta ja
 • heittäytyminen läsnä olevaksi ja iloinen hassuttelu voimavaraksi.

 

Kellinääreissä tavoittelemme:

 • vetovoimaisen aikaansaavaa asennetta,
 • virtaavuutta tulevaisuudenluontiin,
 • innostumisen ja innostamisen taitoja,
 • rajoittavien uskomusten murtamista,
 • luottamusta omaan ääneen ja
 • uusia tulokulmia käsillä oleviin haasteisiin.

Metsäkellinnän taustalla ovat:

Metsän terveysvaikutuksista tehdyt tutkimukset, voimaantumis- ja motivaatioteoriat, positiivisuus- ja energiapsykologia, NLP sekä hyvänolontiede. Vanhan suomalaisen tietäjälaitoksen viisauksia sekä kansanparannuksen taitoja hyödynnetään myös harjoitteissa. Joissakin harjoitteissa ovat apuna Metsäkellijän elämänimukortit. Merilän kartanon lähiympäristön puut ja tulistelupaikka auttavat elinvoiman keräämisessä.

 

Esimerkit kellinäärin koostamiseen ja hinnat 2017-2018:

Kellinääri syvärentoutumiseen ja virkistymiseen

Kahden tunnin kellinäärissä johtavana rytminä on nopea rentoutuminen ja virkistyminen metsäluonnon avulla. Tämä kellinääri sopii kokouksen tai koulutuksen välipalaksi avaamaan aivot uusille ideoille tai päivän lopuksi rentouttamaan ja mahdollistamaan uudet tulokulmat haasteisiin.

Hinta on 637,10 eur  (+ alv 24 %  152,90 eur).

Parhaiten tämä kellinääri toimii alle 20 henkilön ryhmälle.

 

Kellinääri ”puista voimaa” työhyvinvointiin

Kuuden tunnin kellinääriin mahtuu sisätiloissa tehtävien metsäisten hyvänoloninnostustietoiskujen ja mielikuvaretkien lisäksi ulkohyppelyt Merilän kartanon lähimetsässä. Ulkohyppelyihin kuuluu mm. rinkityöskentelyä, aikomusenergian virittelyä, aivojen ja kehon avausta takaperintaapertaen, puuhengitystä rentoutukseen, värihengityksiä ja metsäisiä ilovirityksiä. Tämä kellinääri sopii erityisesti työ- ja yhdistysporukoille, jotka arvostavat yksinkertaisten metsäisten virkistäytymis- ja hyvänolontaitojen opettelua kiireen tunnun katkaisuun, läsnäolevaan ihmisten kohtaamiseen ja oman työhyvinvoinnin ylläpitoon.

Hinta on 1650,00 euroa (+ alv 24 %  396,00 eur).

Parhaiten tämä kellinääri toimii 6 – 16 henkilön ryhmälle.

Päivän päätteeksi voidaan vielä toteuttaa Metsäkellijän hyvänolonsauna, jossa pääosassa saunan löylyjen lisäksi ovat metsäiset luonnonantimet jalkahauteessa, kasvonaamiossa ja saunan lauteilla. Pyydä eri tarjous.

 

Kahden päivän Puuhengitys®koulu oman henkisen hyvänolon ylläpitoon

Puuhengitys®koulussa saat suoraan puuhengitysmenetelmän kehittäjältä Mirjalta käytännön opit ja vinkit sekä teoriataustan puuhengityksen harjoittamiseen oman henkisen hyvinvointisi ylläpidossa. Menetelmää Mirja on käyttänyt kymmenen vuoden ajan työhyvinvointipäivissä, työuupumuksesta ja masennuksesta selviämiseen, voimaantumisen mahdollistamiseen, matkalla omaan henkiseen kasvuun ja luontoyhteyden syventämiseen. Puuhengityksessä® hyödynnetään mm. ihmisen omia tietoisuustaitoja, NLP:tä, eurooppalaista mystistä rukousperintöä sekä lisäksi kulloisenkin ympäröivän metsän terveys- ja hyvänolonvaikutuksia. Tämän kellinäärin aikana opit puuhengityksen eri muotoja. Lisäksi etenemme 13 elinvoiman keskuksen läpikäynnin jälkeen myös puumietiskelyyn sekä 13 värin hengitykseen. Illalla on myös metsäkellijän hyvänolon sauna, jonka aikana tutustumme käytännössä erityisesti henkistä hyvinvointia tukeviin kasveihin ja niiden käyttöön.

Kellinäärin lopputulemana on puhdistunut keho, mieli ja sielu sekä syvärentoutunut olo – valmiina jatkamaan henkisen kasvun poluilla. Takataskussa ovat myös erittäin voimakkaat ja yksinkertaiset apuvälineet arjen haasteisiin.

Hinta on 450 euroa / henkilö (sis. alv 24 %  87,09 eur).

Parhaiten tämä kellinääri toimii 6 – 12 henkilön ryhmälle.

 

Metsäkellintä™ ja Puuhengitys®kokemuksia

”Paljon tuli ajatuksia, mitä on jälkeenpäin voinut itsekseen mietiskellä. Jotain juttuja olen ottanut käyttöön. Puuhengitys tuntuu ihanan rauhoittavalta. Aikomusenergiaakin olen viritellyt. Kivet ovat pyörineet taskun pohjalla. Tänään otin käyttöön keväänkeltaisen paidan, jotta saisi siitä sopivaa energiaa päivään. Monta pientä juttua päivään mahtui, käytännön asioita, joita on helppo soveltaa. Tai siis aika isojakin, jos niitä alkaa soveltamaan omaan elämäänsä.”

”Minulla on pitkään jatkuneita selkäongelmia, joiden alkusyy on vanhassa murtumassa ja laukaisija stressissä. Koin (ihmeekseni!) että puuhengitysharjoituksen jälkeen selkäni on suorempi ja vahvempi. Olen paremmin yhteydessä omaan rankaani (tähän puun rungon läsnäolo ja vakaus auttavat). Ikään kuin puunrungon suoruus ja virtaava lujuus jäisi kulkemaan selkäni tukena vielä senkin jälkeen, kun puuhengitys on ohi ja jatkan matkaa. Keskittynyt kehon läpi virtaava hengitys ja sen aistiminen avaa myös selkää.”

”Tuntui hyvältä asettua puuhengitysasentoon – näkökulma vaihtui puunhalaamisesta ” ripustautumisesta” antautumiseen, vapautumiseen, vapauteen. En olekaan vaatimassa puulta jotain itselleni, vaan energiat kulkevat lävitseni ja tuovat minulle rauhan. Mänty toi selvästi värähtelyjä kehooni. Mieleni rentoutui ja päästi irti. Joitakin ajatuksia kävi mielessäni, mutta ne jatkoivat matkaansa eivätkä häirinneet. Olo oli todella levännyt puuhengityksen jälkeen. Jälkeen päin ryhti tuntui paremmalta.”

”Jalkapohjat ja kämmenet lämpenivät, tunsin voimakkaasti kuinka energiakanavat avautuivat ja minussa alkoi tapahtua virtaamista. Virtaus, puu ja maa oli aistittavissa lämpiminä, vaikka metsä oli luminen ja maa roudassa. Koko aamupäivän ennen puuhengitystä oloni oli ollut hyvin väsynyt ja utuinen. Kun lopetin ensimmäisen puuhengityksen ja avasin silmäni tuntui kuin olisin ensimmäistä kertaa herännyt sinä päivänä.”

Metsäkellinnän™ ja puuhengityksen® kehittäjästä Mirja Nylanderista

Mirja Metsäkellijä Nylander on maatalous- ja metsätieteiden maisteri, keräilytuoteneuvoja, tutkiva ja kirjaileva hyvinvointialan yrittäjä, voimaantumisen mahdollistaja ja NLP Coach, jonka oman elämän sykkyrät ja uupuminen johdattivat 2000-luvun alussa NLP:n, energiapsykologian, kansanparannuksen ja hyvänolontieteiden pariin.

Mirjalla on ollut luonto-, kulttuuri- ja maaseutumatkailun koulutukseen, konsultointiin ja yritysvalmennuksiin keskittynyt yritys vuodesta 1994 lähtien. Vuodesta 2006 lähtien Mirja on keskittynyt metsien hyvänolonvaikutusten tutkimiseen ja tuotteistamiseen sekä järjestänyt tuhansille luonnon hyvinvointivaikutuksista kiinnostuneille lyhyempiä sekä pidempiä koulutuksia ja hyvinvointihetkiä. Puuhengityksen® Mirja on tuotesuojannut luonnonlääketieteelliseksi terveydenhoitomenetelmäksi ja eri muotoineen se on omaa henkilökohtaista kasvun polkua käyville oivallinen tuki ja harjoite.

 

Lue lisää Mirjan tarinasta Eeva-lehden artikkelista

Mirjan vinkkejä metsäluonnon hyvinvointivaikutuksista löydät tästä